Gyermekvédelem európai módra

Kibújt a szög a zsákból. Brüsszelben beismerték, hogy a gyermekvédelmi törvény miatt tartják vissza a Magyarországnak járó uniós helyreállítási alapot. Győri Enikő fideszes európai parlamenti képviselő elmondta, gazdasági ügyekért felelős biztos szólta el magát a keddi miniszteri csúcson. Paolo Gentiloni azt mondta, hogy „oktatási diszkrimináció” miatt tartják vissza a pénzt. Ez azért is érdekes, mert decemberben Gentiloni biztos még cáfolta ezt. Akkor azt mondta, hogy oktatási ügy miatt nem tartható vissza a pénz, hiszen az nem brüsszeli, hanem nemzetállami hatáskör.

Most már annyiban változott a helyzet, hogy Brüsszelt egyáltalán nem érdeklik a saját maga által hozott, elfogadott, a nemzetek választott legfőbb vezetőiből álló Tanács által jóváhagyott szabályok sem.

De valójában nem is ez a legnagyobb baj most ma Európában a gyermekek védelme kapcsán. Mert miközben öltönyös urak és kosztümös hölgyek – és brüsszelről lévén szó, ez fordítva is előfordul -, szóval a képviselők azon vitáznak, hogy meg szabad-e védeni a gyermekeket például a szexuális ragadozóktól, és milyen büntetést kapjon az az ország, amelyik ezt megteszi, aközben szépen kiderül, hogy egy elképesztően kiterjedt, borzalmasan kegyetlen pedofilhálózat vadászik gyermekekre Európában. És mindezt szinte háborítatlanul tették.

A Köln melletti Bergisch Gladbach-ból indult ki, és nőtt 400 fősre a ragadozórendszer, amelyet két évnyi nyomozómunkával tudott csak felszámolni többszáz német rendőr. 439 feltételezett elkövetőt azonosítottak, 65 szerxuálisan bántalmazott és megkínzott gyermeket mentettek ki a karmaik közül. A legfiatalabb 3 hónapos volt az elkövetés idején. Úgy tudni, ő a hálózatot kiépítő német szakács saját lánya volt.

Hol vannak ilyenkor az Európai Parlamenti képviselők? A leánykori nevén Állampolgári, Jogi, Bel- és Igazságügyi témákkal foglalkozó LIBE bizottság, amely minden felett szemet huny, ha nem a magyarokról vagy a lengyelekről van szó. Hol vannak a jogállamiságért sikoltozók, amikor a német és az európai jogállam éppen a legkiszolgáltatottabbakat, a legtöbb védelemre szorulókat, a gyermekeket hagyja cserben. A német rendőrség, amikor kiderült az eset, csak széttárta a karját azzal, hogy nincs elég ember, pénz, paripa, és egyébként is a folyamatosan liberalizálódó jogi környezetben lassan csak az áldozatokat nem tudják megvédeni, a bűnözőket jogászok, bírók, NGO-k garmadája istápolgatja.

Így megy ez a felvilágosult és liberális Európában, amely amellett, hogy szégyellhetné magát, mert hagyja, hogy ragadozók kezébe kerüljenek a gyermekek, folyamatosan azok ellen uszít, akik viszont fellépnek a pedofilok ellen.

Brüsszelben majd kiütést kapnak a bürokraták Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, pedig akár példát is vehetnének az oroszoktól. Nemrég sokkolta az orosz közvéleményt egy brutális eset: két férfi elrabolt, majd megerőszakolt egy ötéves kislányt. Egyiküket már korábban hasonló ügyben elítélték, vagyis visszaeső. Az orosz törvényhozás kedden máris szigorította a pedofilellenes törvényét. Minden visszaeső pedofil életfogytiglanit kap, de nem akárhol. A törvénymódosítás szerint az Északi-sarkvidékre vagy Szibériába küldhetik őket kényszermunkára.

Az orosz parlament elnöke azt mondta a döntés után, ez rosszabb, mint a halálbüntetés, de – mint fogalmazott - ezek nem emberek, hanem elfajzottak, akiket el kell szigetelni.

Európában ehhez képest már lassan a pedofilok lesznek az áldozatok, akiket nem elítélni és üldözni, hanem akiket segíteni kell. Sőt, van olyan uniós ország, ahol pártot alapítottak a pedofilok. Vezetőjük szerint az a gyermek, amelyik el tudja dönteni, hogy kér-e fagyit, azt is el tudja dönteni, hogy akar-e szexelni.

Namost amikor a magyar baloldal, a liberálisok támadják a magyar kormányt, mert nem csupán nyugatra néz, hanem keleti példákat is követ, például orosz példákat, vagy amikor támadják a gyermekvédelmi törvényt és annak eltörlését ígérgetik, akkor jussanak eszünkbe a gyermekek. Az Orbán-kormány ugyanis azon kevesek közé tartozik Európában, amely kész, képes és hajlandó megvédeni a gyermekeket a szexuális ragadozóktól, akár azzal is, hogy nem engedi be a szexuális propagandát az óvodákba és iskolákba.