Karantén-unalom

Karantén-unalom. Csak így, egyszerűen, szinte magától értetődőként, minden kérdésre való egyetemes válaszként valósággal az arcunkba csapják ezt a kifejezést. Karantén-unalom. Van még kérdés? Az hogyan lehet? Hiszen ez egyértelmű! Vagy mégsem? Nem világos? A hiba nem az Ön készülékében van

 

Karantén-unalom. Vagyis a koronavírus-járvány miatt elrendelt karantén, a szabad mozgás és a gyülekezés korlátozása által kiváltott kóros unalom. A holland média és a baloldal szerint ez a felelős az elmúlt másfél hét zavargásaiért. Hága bevándorlók lakta negyedeiben kezdődött az egész. Migárciós hátterű tízen- és huszonéves fiatalok gyújtogatni, törni-zúzni, rombolni kezdtek, majd rátámadtak a rendőrökre.

Majd pár nap alatt Hágából Utrechtbe, Scheveningenbe, Rotterdamba és még ki tudja hány holland nagyvárosba átterjedt a zavargáshullám.

A bevándorláspárti kormány és a média igyekezett azonnal magyarázatot találni a rendbontó fiatalok viselkedésére. Kerestek valami tudományos hangzásút, ami azt engedi sejtetni, hogy itt valami rendellenesség történt, amire azonnal gyógyírt kell keresni és találni. Ez lett a karantén-unalom.

Végül is mindegy volt, mit találnak, csak semmi köze ne legyen a bevándorláshoz.

Hiába az erőlködés, nem jött be a taktika. A hollandok többségét ugyanis nem sikerült átverni.

Miért?

A válasz egyszerű, és ezt még a lyukacsosra érzékenyített agyú hollandok is felfogják. Miért nincsenek úgynevezett karantén-unalom kiváltotta zavargások például Magyarországon, Szlovákiában vagy Lengyelországban? Miért nem látunk fiatalokat törni-zúzni, gyújtogatni, rendőrökre támadni?

Azért, mert ezekben az országokban nem alakítottak ki más kultúrájú bevándorlók párhuzamos társadalmakat, ahol úgy érezhetik, hogy a többségi társadalom törvényei rájuk nem érvényesek, és nekik bármikor joguk van – mondjuk úgy - leereszteni a gőzt akár a helyi közösségek kárára.

A holland rendőrszakszervezet utrechti regionális elnöke szerint mindenki pontosan tudja, kik állnak a zavargások mögött. Az összes utrechti utcai járőr tisztában van vele, hogy a marokkói származású fiatalok szítják és a közösségi médiában szervezik ezeket a zavargásokat. Őket azonban politikai utasításra nem lehet célzottan kiemelni vagy előállítani.

Eközben pedig a holland baloldal és a médiája évek óta azt próbálja beleverni az emberek fejébe, hogy a tömeges bevándorlásnál, a multikultinál jobb nem is történhet velük.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság holland alelnöke, szocialista csúcsjelölt nemrég még arról beszélt, hogy mennyi erőt és gazdagságot merít Hollandia társadalmi sokszínűségéből.

Sophia int Veld, az Európai Parlament holland képviselője, hazánk legelszántabb bírálója, a momentumos Cseh Katalin és Donáth Anna párttársa egy német tévévitában úgy fogalmazott: a társadalmi sokszínűség tette Európát a legjobb, a legvirágzóbb, a legszabadabb és a legbiztonságosabb kontinenssé a világon.

A közösségi médiában sok holland most éppen ezekkel a nyilatkozatokkal szembesíti a két, évek óta Soros György bábjaként viselkedő politikust. A kommentelők szerint végleg lejáratták magukat.

Ez számunkra pedig azt jelenti, bármikor, bármivel, bármiért is támadnak majd bennünket, egyetlen szavuknak sincs a jövőben semmi jelentősége.