Liberális antiszemitizmus

Sokszínű, el- és befogadó, másokat és a másságot tisztelő Európa. Ez az európai jövőkép, amelyet ma legtöbbet hallani a liberális nyugati országokban. A belgák, vagy a bennünket térdre kényszeríteni akaró hollandok szerint elfogadhatatlan és üldözendő az a magyar vagy lengyel hozzáállás, miszerint nem akarunk sem bevándorlókat az országban, sem LMBTQ propagandát az iskolákban. A belgák és a hollandók szerint mindenkinek kijár a tisztelet, elfogadás Európában. Kivéve persze a zsidókat és a keresztényeket.

Izraeli szervezetek és a sajtó ugyanis rendre arról számol be az elmúlt hetekben, hónapokban, sőt években, hogy egyre gyakoribbak az antiszemita megnyilvánulások Belgiumban és Hollandiában. Az Európai Unió intézményrendszerének szívében azonban ezek szinte mind büntetlenek maradnak, sőt, a liberális média mélyen és sunnyogva hallgat ezekről.

Nemrég egy videó került fel az internetre, amelyen a belgiumi Antwerpenben, belga focidrukkerek náci karlendítések közepette zsidó tömeges elpusztításáról kántálnak egy stadion melletti étteremben.

„Apám a kommandós volt, anyám az SS-ben, együtt égették a zsidókat, mert a zsidók égnek a legjobban”- énekelték önfeledten, majd felszólították a Hamász nevű palesztin szélsőséges szervezetet, hogy vigyék a gázba a zsidókat.

De a pályán is hallható hasonló. Decemberben a Club Brugge csapat még bírságot is kapott, mert a drukkerek a lelátón hangosan, szűnni nem akaró módon kiabálták, hogy aki nem ugrál, az zsidó. 2200 dollár, 700 ezer forint. Ennyit kapott a csapat. És nem az Európai Labdarúgó szövetségtől, az meg sem igen szólalt. Csak a belgától.

A holland Ajax labdarúgóit is rendszeresen érik ilyen támadások, komolyabb következmények nélkül.

Most hasonlítsuk össze, hogy a magyar focidrukkerek ezeknél jóval enyhébb, sértőnek vélt rigmusai miatt micsoda büntetést kapott a magyar válogatott az UEFÁ-tól, és micsoda nemzetközi sajtó- és politikai támadássorozat indult.

Hol van itt az egyenlő bánásmód?

Mondjuk valahol érthető, hiszen miközben nálunk ilyesmi, mármint az antiszemita támadás és megnyilvánulás az utóbbi években szinte eltűnt a közéletből, addig ezek mindennaposak a fejlett és felvilágosult Nyugaton.

A minap érkezett a hír, hogy szintén az unió központjában, a liberális Guy Verhofstadt hazájában, az elfogadás és befogadás legerősebb támogatójának számító Belgiumban, ki kellett utasítani egy marokkói imámot, mert kiderült, hogy zsidók elégetésére uszított az ország legnagyobb mecsetjében. Az illető imám 40 éve, ismétlem, 40 éve él családjával Belgiumban. 4 évtizede tűri meg Belgium a zsidók ellen uszító imámot. Most is csak azért indult ellene eljárás, mert nyilvánosságra került egy videó az említett beszédről.

Vagy emlékezzünk vissza, Judith Sargentinire, a holland volt zöldpárti EP-képviselőre, aki a hazán elleni koncepciós per vádiratát tákolta össze. Sargentini asszony bizony vállalta, sőt, büszkélkedett Izrael-ellenességével, ahogyan a holland Zöldek ezt mindig is tették.

Ez nyugaton már lassan fel sem tűnik. A felvilágosult, liberális Európai Unióban ilyet lehet. Az LMBTQ propaganda ellen, vagy a migránsok ellen beszélni, vagy Boldog Karácsonyt kívánni, na, azt neem! Azt tűzzel vassal irtani kell. De ha valaki a zsidókat akarja tűzzel-vassal irtani, az még belefér a szólásszabadságba.

Sajnos ez a felvilágosult nyugati eszmerendszer elkezdett beszivárogni hozzánk is a baloldalon. Az egyesült, pontosabban, egyesített baloldali ellenzék vidáman, mosolyogva öleli keblére a nemrég még tetücsúszdázós, zsidózós, cigányozós Jobbikot. És ennek a szedett-vetett társaságnak az állítólagos kormányfőjelöltje, Márki-Zay Péter rendszeres heti videóüzenetében simán, szemrebbenés nélkül zsidózik. És nem érti, sőt, kikéri magának a felháborodást.

Hol van ilyenkor az Európai Unió? Hol van ilyenkor a LIBE bizottság, amely szerint ma Magyarországon veszélyben vannak a zsidók? Tudják mit, lassan kezdem azt hinni, hogy igazuk van, csak nem jó helyen keresgélnek. Mert nem azt a kormányt kell antiszemitizmussal vádolni, amely a legtöbbet tesz Európában a zsidók védelmében. Hanem azt a baloldali ellenzéket, amelynek választási győzelméért a brüsszeli intézményrendszer mindent elkövet, még a választási kampányba is képes beavatkozni.

Vagyis Brüsszelből azt a magyar baloldalt akarják kormányra segíteni, amelynek több tagja és miniszterelnök-jelöltje nyíltan zsidózik.

Ha ez a szép, új, felvilágosult, liberális európai jövő, akkor talán jobb, ha ebből minél kevesebbet kérünk itt, a maradi, elavult, poros-pókhálós keresztény Magyarországon.