Lúcsia nem akar a földön járni

Ma az Európai Unió, de talán az egész kontinens egyik legjobb helyzetben lévő kormánya az olasz. Erre a kijelentésre gazdasági szakemberek és politikai elemzők, a híradásokat rendszeresen figyelők szeme biztosan kikerekedne. Hiszen az elmúlt hónapok, sőt, évek arról szóltak, hogy milyen pocsék gazdasági helyzetben, milyen nehéz politikai-társadalmi viszonyok között, milyen elképesztő járványügyi vészhelyzet kellős közepén van Olaszország.

 

Ez mind így is van. A bevándorláspárti baloldali olasz kormány azonban ennek ellenére kiváló helyzetben van. Mivel végrehajtja a migránspárti uniós bürokrácia minden utasítását, cserébe szinte dúskálhat Brüsszel figyelmében, pénzügyi és politikai támogatásában. Talán ezért lehet, hogy az olasz belügyminiszter jódolgában elvesztette minden kapcsolatát a valósággal.

Luciana Lamorgese asszony ugyanis azt találta mondani egy lapinterjúban a minap, hogy a járvány miatti első gazdasági helyreállítási csomag forrásaiból egy fillért se kapjanak az illegális migránsokat be nem fogadó országok.

No, a hírek iránt érdeklődő hallgatóknak valószínűleg most is elkerekedik a szeme. Az az Olaszország meri szólásra nyitni a száját, amelyik kedvéért és amelyre szabva alakította ki az Európai Bizottság a gazdaságmentő csomagját? Amely kedvéért az unió hitelt vesz fel és a tagállamok adósságba verik magukat? Amely kedvéért tagországok összefogtak és adtak járványügyi védőeszközöket, amikor Brüsszel képtelen volt időben reagálni a veszélyre?

Lamorgese miniszterasszony ezeken már régen felülemelkedett. Az ő valóságához ez nem tartozik hozzá. Szerinte a tagországoknak nem önkéntes, hanem kifejezetten kötelező alapon kellene befogadni a kvóta szerint rájuk kényszerített illegális migránsokat. Külön említette a Visegrádi országokat, amelyek szerint az uniós többséggel ellentétes, értsd helytelen, el- és megvetendő, elfogadhatatlan álláspontot képviselnek.

Ha kísérletet tennénk arra, hogy az olasz belügyminisztert visszarántsuk a földre, a valóságba, néhány dolgot biztosan a figyelmébe ajánlanánk.

Luciana Lamorgese egyrészt úgy beszél a járványügyi helyzetről és a járvány miatti gazdaságmentő csomagról, mintha ő maga személyesen nem is lenne felelős a veszély növekedéséért. Pedig az. Az olasz polgárok akarata ellenére – kiszolgálva Brüsszel és a Soros-NGO-k érdekeit -, folyamatosan engedi be Olaszországba az illegális migránsokkal teli hajókat, tudván, hogy a fedélzeten lévők között rengeteg a fertőzött. Ezt a tesztek is bizonyítják. Majd ezeket a fertőzötteket nem hajlandó őriztetni, így a vírusgazdák szabadon járnak-kelnek az országban, sokszor más országokban is. Ezzel lényegében létrehozta az európai víruselosztási rendszert az általa olyan nagyon imádott kötelező migránselosztási rendszer példájára.

Ez az a rendszer, amely az ő egyik lázálmának szüleménye. Luciana Lamorgese volt az, aki még egy korábbi baloldali kormány idején kidolgozta az országon belüli, kötelező kvótán alapuló migránselosztást. Ennek a lényege, hogy a déli partokra érkező illegális bevándorlókat kötelezően szétosztják az összes olasz tartomány között. Ahol ódzkodnak vagy ellenállnak, ott megvonják az állami pénzeket. Ismerős gondolat?

És még egy gondolat. Az első Soros-terv egyik kulcseleme volt az, hogy a kvótát és a befogadást elutasítóktól el kell venni a nekik egyébként járó uniós forrásokat. Ezt az ötletet a bevándorláspártiak nagyon szerették, és mindent el akartak követni, hogy meg is valósuljon ez a rendszer. Csakhogy ez ellenkezik az uniós joggal, így egy idő után ezt elvetették. Jött helyette egy újabb ötlet, a jogállamiság. Ez volt egy ideig a balliberálisok szent grálja hazánk ellen. A V4-ek azonban minden támadást visszavertek, ráadásul az uniós források jogállamisági aggályokhoz kötése szintén szembe megy az alapszerződés betűjével. Idén ez a lufi is kipukkadt. A német kancellár azt ígérte, hogy év végéig, a német uniós elnökség végéig lezárják a hazánk elleni 7 cikkely szerinti eljárást. Ez ennyi volt.

Az járvány utáni gazdasági mentőcsomag azonban úgy tűnik szabad préda. A bevándorláspártiak most kezdik elölről az egészet, csak az kaphat pénzt, aki migránst fogad be. Összekötötték tehát az európai emberek életének és egészségének védelmét a migrációval. Az olasz belügyminiszter pedig – akinek köszönhetően folyamatosan nő a fertőzött migránsok száma Európában –, be is dobta ezt a köztudatba. Vagyis az európai balliberálisok megkapták az újabb gumicsontjukat, amivel eljátszadozhatnak. Csak sajnos ezt ismét az európai emberek kárára teszik.