Bende Balázs
Bende Balázs

szerző

Maffiademokrácia

Magyarországon beteg demokrácia épül – erről beszélt egy német lapnak az Európai Bizottság alelnöke. Vera Jourova, Soros György egyik brüsszeli szövetségese már jóelőre jelezte ezzel, hogy a pár nappal később bemutatandó, úgynevezett jogállamisági jelentés magyar fejezete miről is fog szólni. Nem csalódtunk. A brüsszeli jelentésben rólunk festett kép köszönőviszonyban sincs a valósággal. Nem csoda, a Sargentini-jelentéshez hasonló módon készült fércmű forrásainak 80 százalékát Soros-NGO-k adták. A célja pedig nem más, mint a szó legszorosabb értelmében vett, a maffia módszertanából jól ismert zsarolás.

A jogállamisági jelentés célja, hogy megteremtse az alapját a bizottság, az intézmények és a tagállamok kormányai közötti párbeszédnek – ezt Didier Reynders, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke mondta a jelentést bemutató sajtótájékoztatón.

Teszünk neki egy ajánlatot, amit nem utasíthat vissza – így szólna az előbbi mondat, ha az a Keresztapa című filmben hangzana el. A lófejes jelenetre pedig mindenki emlékszik.

A jelentés nem más, mint a zsarolás törvényesített változata. Brüsszelben a bevándorláspárti baloldal nem tett le arról, hogy úgynevezett jogállamisági feltételekhez kösse az uniós forrásokat. Az évenkénti tagállami jogállamisági jelentés pedig ennek a legjöbb eszköze.

Az ez alapján induló párbeszéd ugyanis maga lesz a visszautasíthatatlan ajánlat. Brüsszelből jön az ukáz, hogy ha pénzt akarsz, akkor úgy táncolj, ahogy mi fütyülünk. És hogy ne legyen kétség, kinek is kell megfelelni, elég, ha megnézzük, mi alapján íródott a 25 oldalas jelentés hazánkról. Az utolsó 5 oldalon olvashatók a források és a közreműködők.

Magyar Helsinki Bizottság, Transparency International, Társaság a Szabadságjogokért, Riporterek Határok Nélkül, International Press Institute és a Nyílt Társadalom Alapítvány. Csak néhány a számtalan Soros-NGO-ból, akik a jelentés gerincét, a felhasznált információk és források nagyon nagy többségét adják. Ők jelentenek majd Brüsszelnek a magyar jogállamiságról, és ez alapján lesz vagy nem lesz uniós pénz.

Persze egyvalamiben biztosak lehetünk, a magyar kormány és szövetségesei mindent megtesznek majd, hogy a Sorosisták legújabb haditerve elbukjon. Végső esetben a Tanácsban vétóznak. Költségvetési kérdéseket ugyanis nem lehet többséggel, csak egyhangú támogatással eldönteni. Így elejét lehet venni a brüsszeli maffiademokráciának.

Apropó demokrácia. A Soros-sereg offenzíváját Vera Jourová, bizottsági alelnök vezeti, aki azt merte mondani, hogy a magyarok képtelenek önálló véleményt alkotni. Jourvá asszony ezzel kapásból lehülyézett minden magyar választópolgárt. Csak azért, mert a magyar választók nem a brüsszeli elitnek, és az ő személyes kitartójának, Soros Györgynek tetsző kormányt választanak.

Már elnézést, de mi még úgy tanultuk, hogy a demokráciában minden szavazat egyenlő, és ugyanannyit ér. Jourová asszony szerint viszont csak a bevándorláspárti baloldalra és a liberálisokra adott szavazatok értékesek, a többi nem. Szép kis jogállami felfogás.

De innen is üzenjük Jourová asszonynak, hogy a magyarok nem csak képesek, de akarnak is felelősségteljesen szavazni, és voksaikat demokratikus jogaikkal élve, tudásuk, mondhatni bölcsességük legjava szerint adják le azokra, akiket megbíznak érdekeik képviseletével. És ha Jourová asszony szerint ez beteg demokrácia, akkor talán neki kellene orvoshoz menni.