Bende Balázs
Bende Balázs

szerző

Vétóvita

Ha a szabadságunkat meg akarjuk őrizni, Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak – ezt Orbán Viktor írta abban a levélben, amelyet Soros Györgynek szánt válaszul. A miniszterelnök ebben kiemelte, a milliárdos – aki szerinte a világ legkorruptabb embere – azon dolgozik, hogy Európa nemzetei megszűnjenek, és a kontinens egy globális birodalomban egyesüljön. Ehhez pedig előbb egymás ellen kell uszítani Európa népeit. Ennek a tervnek része az is, hogy visszacsempészték az úgynevezett jogállamisági feltételeket az uniós költségvetésbe, noha annak kihagyásáról, az állam és kormányfők már korábban megegyeztek.

Pontosan ugyanaz zajlik most Európában, Magyarországgal és Lengyelországgal szemben, mint ami az amerikai elnökválasztási kampányban zajlott Donald Trump ellen.

Soros György teljes hálózata, beleértve az amerikai fősodratú balliberális médiát is, január óta arról győzködte az amerikaiakat, hogy Donald Trump maga a gonosz, rosszat akar mindenkinek, és csak a jogállamiság fényes vértezetű lovagja, a demokrata és bevándorláspárti Joe Biden menthei meg az országot. Még akkor is, ha Biden konkrétan köztörvényes bűnöző, zsaroló és korrupt, csak meg kell nézni ukrajnai tevékenységét.

Ugyanez zajlik most Európában ellenünk. Megvétóztuk az uniós költségvetést, mert az olyan kitételt tartalmazott, amely zsarolhatóvá tette volna hazánkat. Egészen pontosan minden magyar állampolgárt. A megvétózott büdzsében lévő jogállamisági feltételek ugyanis azt eredményezték volna, hogyha a Magyarország nem engedelmeskedik a brüsszeli bürokráciának, például mondjuk továbbra is ellenállna illegális migránsok befogadásának, akkor szinte bármilyen ürüggyel megvonhatnák az uniós pénzeket hazánktól, vagyis a magyarok zsebéből vették volna ki a pénzt.

És elég lett volna csak a gyanú, bizonyíték nem is kellett volna hozzá. Egy felelős magyar kormány nem engedheti meg, hogy ennyire kiszolgáltatottá tegye saját nemzetét.

Be is indult a Soros-média hálózat. A német közszolgálati ZDF, amely nyíltan, leplezetlenül kiáll a liberális értékek és a nyílt társadalom mellett – ők biztosan tehetik -, konkrétan azzal viccelődött, hogy idézem: hülye magyarok és hülye lengyelek nélküli Európai Uniót kell létrehozni. Majd a tudósítót játszó színész kivágott két csillagot az uniós zászlóból.

Eközben a szintén közszolgálati ARD klímavédelmi témahét címén arra igyekezett rávilágítani – közpénzből ők is tehetik - , hogy az értelmes és modern ember ha választhat a saját gyermek és a környezetvédelem között, akkor az utóbbit választja, hiszen a gyermek az egyik legszennyezőbb dolog a világon. Inkább fogadjuk örökbe migránsgyermekeket.

Majd jött George Clooney, Soros György és fia Alex társaságában, és azonnal lediktátorozta Orbán Viktor, annak a Magyarországnak a miniszterelnökét, amely a 80-as évek végén szerinte a Szovjetunió része volt. Mr. Clooney, talán a Soros-propaganda olvasgatása közben egy történelemkönyvet is forgathatna, akkor nem mondana ekkora hülyeséget.

Soros György és hálózata továbbra is azért uszítja ellenünk Európát és – hollywoodi kitartottjain keresztül az egész világot, mert nem akarunk engedelmeskedni a Soros-tervnek. Nem akarunk migránsokat tömegesen befogadni, nem akarunk ezermilliárdos soha le nem járó hiteleket felvenni – főleg nem tőle-, és nem akarjuk eltörölni múltunkat, értékeinket, hagyományainkat, és ragaszkodunk keresztény értékekre, családra, vagyis anyára-apára-gyermekre épülő társadalmunkhoz.